Oudere Reacties

Hieronder kunt u oudere reacties lezen van wandelaars die meeliepen tijdens de Amersfoortse TweeDaagse.

2012

 Vriendelijke groet, Huib Schouten
Ps: ik ben net terug uit Amersfoort, afgezien van enkele hoosbuien op vrijdag liep het gesmeerd Mooie tochten, vrijdag 50km, zaterdag 51.,5 km, met op zaterdag naar mijn smaak iets te veel asfalt ——————————————————————————————————————–Hallo Wytze Het was een prima tocht! mooi in parcour en fantastisch georganiseerd!mijn dank, Marjan 

——————————————————————————————————————–
hierbij wil ik de organisatie bedanken voor weer een fijne 2 daagse ik heb voor de 21ste keer de 40 km route gelopen en weer was hij anders dan vorig jaar zwaarder, zeker de 2de dag, maar wel mooier, een goede voorbereiding voor Nijmegenhartelijk dank aan alle vrijwilligers met name de verkeersregelaars en ik hoop in goede gezondheid volgend jaar weer van de partij te zijnmet vriendelijke wandel groeten Hettie Pels- Westendorp

——————————————————————————————————————–
Organisatie en vrijwilligers,Het was weer prima voor elkaar dit jaar! Jammer van het weer op vrijdag, maar dat hebben jullie natuurlijk niet in de hand. Zaterdag was het helemaal geweldig.De enige opmerking die ik zou kunnen hebben is dat de 30 en 40 km routes op vrijdag beter op elkaar aansloten dan op zaterdag. Daardoor konden wij 30ers op zaterdag eigenlijk niet meelopen met onze vrienden op de 40, terwijl dat vrijdag wel heel goed lukte. Wat superleuk was, was dat de route op zaterdag andersom liep dan dat we gewend waren. Hierdoor kwam de route als ‘nieuw’ over, maar kwam je toch steeds op bekende plekken terecht.

Verder niets dan lof. Ondanks de grote aantallen deelnemers zijn jullie nog steeds een hele leuke, gezellige, enthousiaste club mensen die oog hebben voor de individuele wandelaar. Lekker herkenbaar ook in allemaal hetzelfde shirtje!

En mocht het jullie nog niet ter ore gekomen zijn, de veterverkoop in Amersfoort tbv KWF Kankerbestrijding heeft in 2 dagen meer dan � 750.- opgeleverd! Een fantastische vliegende start voor wat ons in Nijmegen nog te wachten staat!

Heel erg bedankt voor een gezellige Tweedaagse en tot volgend jaar! Groeten Sunny (het meisje met de veters) www.sunnywalks.nl (hier staan ook mijn foto’s)

——————————————————————————————————————–
Hr Dykstra, Dat van mijn mail inzake de startnrs is prima voor elkaar gekomen.Met voldoening hebben zij voor de 5e keer de 30 km volbracht .Ik zelf mocht voor de 8e keer deelnemen en deze tot een goed einde brengen. Na afloop hebben wij onze waardering te kennen gegeven aan bekende gezichten van de organisatie en gevraagd in de vergadering ter kennis te brengen de goede organisatie en de schitterende parcoursen over de beide dagen.Steeds weer slagen jullie er in nieuwe elementen toe te voegen die tot de deelnemers spreekt.Ook onze dank voor deze twee wandeldagen. met vr gr A.J.Lucassen.
 ——————————————————————————————————————–
Wat een prachtige omgeving is het toch in Amersfoort. En zeker de versie van 2012. Het geeft toch een andere kijk op de omgeving. Zelfs al loop je in tegengestelde richting. De zaterdag versie was helemaal top. Gelukkig was er op de 50km tocht tussen km 21 en 41 wel een stop ingevoegd, die was nodig. We hebben erg van de 2daagse genoten.Ik weet niet of het door de nieuwe route komt of omdat we iets vroeger waren begonnen (6:30) maar het leek allemaal wat rustiger zodat het bij de rustposten makkelijker was om een plekje te vinden. In de middag bij theehuis Mon-Chouette was er plek genoeg geen noodzaak om bij andere aan te schuiven. Dat was drie jaar geleden wel anders. Daar konden we (mijn groepje) net aanschuiven op de steiger naast een groepje andere wandelaars. Ik zat daar wel naast de vrouw die nu 3 jaar mijn vriendin is. Zo heeft alles zijn voordelen.Onze complimenten voor deze tocht en we kijken uit naar volgend jaar.

Lilian en Rene

——————————————————————————————————————–

De Tweedaagse van 2012 zit er weer op ! Veel variatie in de routes, ook ten opzichte van vorig jaar. Vrijdag voor het eerst via het Wethouder Lemmenpad over de vliegbasis Soesterberg. Midden op de startbaan gingen de sluizen met hemelwater open ! Bijzonder moment. Haring en bier en op naar de zaterdag. De normale route, maar dan andersom gelopen. Prima, met uitzondering van het stuk van dik 20 km tussen de Valeiruiters en Mon Chouette. Veel en veel te saai en langdurig. Dat moet beter kunnen in 2013. Graag weer tot dan voor mijn 8e Tweedaagse.

Paul Loven, Baarn ——————————————————————————————————————–

hallo redactie

Het was een mooie tocht en goed georganiseerd, op alle rustplekken hebben we een stoel gehad om op te zitten. Super.

Met vriendelijke groet Marli

Verstuurd vanaf mijn iPad= ——————————————————————————————————————–

Wederom dank aan alle vrijwillegers die voor ons klaar stonden in regen en zon lekker gelopen mooi parkour jammer dat we de eerste dag verkeerd gingen op het laatste gedeelte pijlen waren weg of onduidelijk allemaal hartstikke bedankt

vr g Hennie R ——————————————————————————————————————–

Vandaag voor de 7de keer de tweedaagse gelopen, en deze keer in het gezelschap van mijn dochter ( 1se keer ).

Ze wou wel eens meemaken wat haar vader zo doet in het weekend. Dat heeft ze geweten, bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk toch de velbegeerde medaille.

Ik heb weer genoten van de verassende nieuwe routes, heb het meeste eens gezien van de andere kant. Ik wil dan ook alle mensen die weer klaar stonden voor ons, namens mijzelf en mijn dochter bedanken.

Rob en Dominique ——————————————————————————————————————–

Amers foortse 2 daagse. Wij hebben genoten dit jaar van de 2 daagse. Eindelijk waren er dit jaar veel veranderingen vooral de tweede dag. Leuk om eens andersom te lopen en ook nog veranderingen. Ik geboren in 1949 en toen de eerste 2 daagse van Amersfoort liep deze wandeling voor de tiende keer. Mijn maatje een stuk jonger voor de achtste keer. Bovendien was het voor ons de eerste wandeling die wij samen liepen 8 jaar geleden. Complimenten aan iedereen die deze 2 daagse verzorgden. Vrgr. Bert en Monique. ——————————————————————————————————————–

Hallo,Ik ben vol goede moed van start gegaan gisteren op de 1e dag van de Amersfoortse tweedaagse. Maar…helaas, al na 14 km ten val gekomen over een stoeprandje, heel ongelukkig terecht gekomen en bij de eerste hulp post van de organisatie gemeld, daar konden ze in eerste instantie niet zoveel zeggen over de ernst, mijn gezicht opgehaald, oog en wang helemaal blauw en opgezwollen en pijn in mijn knie. Toch geprobeerd verder te lopen, maar na 10 km ging het totaal niet meer en ik zat weer bij een van jullie hulpposten. Daarvandaan ben ik naar het ziekenhuis gegaan met hulp van iemand van jullie organisatie waar ik heel blij mee was. Ze hebben foto’s genomen van mijn knie, helaas bleek daar een scheur in te zitten en dus was het voor mij over en uit. Mijn knie werd met een brace beschermd, geen gips, maar wel enorm dik geworden bij thuiskomst… Ik vind het zo jammer dat ik uit ben gevallen, want ik had mij goed voorbereid en mij erg verheugd op de wandeling. Alles ging ook heel goed tot de valpartij…Hierbij een foto van mij in het ziekenhuis…

Helaas geen fijne ervaring, maar wel fijn dat ik goed ben opgevangen en begeleid naar het ziekenhuis, dank daarvoor..

Mvrgrt, Willy Janssen

2011 

Goedemorgen,

Via deze pagina kunt u mijn verslag en foto pagina’s van mijn deelneming aan de amersfoortse 2 daagse van 2011 lezen en bekijken

met vriendelijke groet, Ron Sijmonsma Heerhugowaard

http://www.sijmonsma.nl/wandelingen/_2011/amersfoort-24-25jun/amersfoort.htm


Een prima georganiseerde tocht. Hulde aan de vrijwilligers (prima verkeersregelaars!)! Ondanks dat ik uit de omgeving kom toch veel nieuwe (en hele mooie) plekken ontdekt. Ik heb wel 1 ding ter verbetering, nl de rust bij het Henschotermeer. Ik vraag me af of jullie als organisatie nog voorwaarden stellen aan het vermelden van de rustplaats op de routebeschrijving. Het regende zaterdag natuurlijk en als er geen plaats is om binnen te zitten verwacht je op z’n minst dat er voor wat extra beschutting (afdak, partytenten, oid.) wordt gezorgd door de kiosk bij het Henschotermeer.. Ook zijn er niet wat extra bankjes of stoelen neergezet (dan bij een normale openingsdag van de kiosk). Daarnaast mag het toilet ook iets beter bijgehouden worden (licht kapot, geen toiletpapier en verre van schoon). Het is zo wel erg makkelijk geld verdienen.. Volgend jaar loop ik bij voorkeur de 3 km door naar de Pyramide, dan kan ik lekker binnen zitten met een grote keus aan catering. Het heeft een commercieel belang om als rust/toiletplaats vermeldt te worden op de beschrijving, dan mag daar ook iets tegenover staan lijkt mij. Verder heb ik genoten! Tot volgend jaar! Groet, Jantine


Allereerst een compliment voor de organisatie, en alle vrijwilligers (zonder hun was dit allemaal niet mogelijk)

Heerlijk dat de route ook met pijlen aangegeven word ( hoef ik mijn leesbrilletje niet te gebruiken).

Twee kleine opmerkingingen : * De 1e dag ( 30 km) rond de 27 km waren de pijltjes wat moeilijker te vinden * Bij binnenkomst (1e dag) moet je even zoeken waar je je startkaart in moet leveren misschien een idee om gelijk bij de start/finisch een verwijzing te doen (of ik moet deze gemist hebben)

Verder alleen maar lof. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet, Annet

Allereerst een compliment voor de organisatie, en alle vrijwilligers (zonder hun was dit allemaal niet mogelijk)

Heerlijk dat de route ook met pijlen aangegeven word ( hoef ik mijn leesbrilletje niet te gebruiken).

Twee kleine opmerkingingen : * De 1e dag ( 30 km) rond de 27 km waren de pijltjes wat moeilijker te vinden * Bij binnenkomst (1e dag) moet je even zoeken waar je je startkaart in moet leveren misschien een idee om gelijk bij de start/finisch een verwijzing te doen (of ik moet deze gemist hebben)

Verder alleen maar lof. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet, Annet


Geachte organisatie,

Over het geheel was het zoals steeds goed voor elkaar. Mooie, deels nieuwe routes, veel begeleiding onderweg. Ik vond het met name leuk dat zaterdag de route voor 40 en 50 kilometer gelijk was en dat ook de 50 kilometer langs de Pyramide kwam. Vrijdag vond ik de rusten voor de 50 kilometer niet zo goed verdeeld. Na Peijnenburg (26 km) is het Derde Erf (31 km)te snel en de Vlasakker (44 km) enerzijds te ver en anderzijds te dicht bij de finish (en veelal te druk). Ik zou nog een aanvulling op de route van zaterdag maken: na de rust bij het theehuis staat er links langs het kanaal en rechts Langesteeg. Feitelijk neem je twee keer rechts Langesteeg. Dat dan m.i. ook vermelden. Algemene opmerkingen. 1. Volgens mij worden alle pijlen rechts op de weg aangebracht. De meeste wandelaars lopen echter (terecht) links van de weg. Ik zou dan minstens ook aan de linkerkant een pijl maken. 2. Is het niet mogelijk om na iedere kruising splitsing etc. na zo’n 10 of 20 meter een pijl met rechtdoor te zetten zodat je zeker weet dat je nog goed zit?

Met vr. gr.

Mees van Elk.


Dank voor de mooie wandelingen die ik heb gemaakt. Was prima geregeld!

Vriendelijke groet Gerard de Plaa


Wederom genoten van een prachtige Tweedaagse. Organisatie en route als altijd voortreffelijk en het wat miezerige weer van zaterdag maakte het parcours in ieder geval “stofvrij” ! Prima nieuwe onderdelen in het traject, zowel op zaterdag als op zondag. Ook de starttijd van 06:30 is prima zo. Dank aan organisatie en vrijwilligers en ik doe in 2012 graag voor de 7e keer mee.

Met vriendelijke groet

Paul Loven

Baarn


Leuke aanpassing dag 1 houd het er in. Zo blijft het leuk, want ik was verrast door de verandering terwijl ik al 5 keer de finisch heb gehaald. Ik kijk uit naar 2012

jochem(wandelsoc)


Beste Redactie,

Ik heb dit jaar met plezier voor de 6de keer de 2 daagse gelopen, het is inderdaad zoals vermeld een prima (zware) voorbereiding op Nijmegen.

Het parcours was dusdanig gewijzigd, op veel punten ten goede, dat het mij een compleet andere tocht leek.

Een puntje wat misschien in het achterhoofd gehouden kan of moet worden is dat het niet handig is als men op het 50 km parcours na ca 30 km de wandelaars over een hekje laat klimmen (wel is waar met opstapje) en vervolgens door een weiland laat sjokken vol met kuilen en gaten en koeien vlaaien. Na 30 km is men toch wat vermoeid en, gezien de tijd die er nodig is om het parcours en korte rustperiodes te kunnen genieten, erg blessure gevoelig. Ik ben er echter van overtuigd dat de organisatie hier een oplossing voor zal vinden. De rest van het parcours (50 km) is nog steeds heel goed te doen, zelfs de 2de dag met 11 km tot de eerste rust en vervolgens 16 tot de tweede, daarna wordt je beloond met kortere stukken. Het zou echter met name voor de 50 km, andere afstanden kan ik niet voor spreken, op prijs worden gesteld de start- en finishtijden nog wat op te ruimen, bijvoorbeeld 05:30 of 06:00 starten en 18:00 finishen.

Behalve het weer op de tweede dag, kunnen jullie helaas niets aan doen J, was het wederom een geweldige tocht

Gerrit, Zaandam


organisatie alle vrijwillegers/EHBO mensen die voor mij vooral de laatse dag van een goed georganiseerde twee daagse Bedankt

vr gr H.R


Hey lieve luitjes. Het was weer een hele plezierig tocht ondanks de regenbui. Alle vrijwilligers die mee helpen om de tocht zo goed mogelijk te laten verlopen verdienen weer een grote pluim ondanks dat ze toch bijna uit hun schoenen gereden worden. Jullie zijn echt allemaal weer top. Volgend jaar zijn we weer van de partij. Henk hoop dat je de afwas voor je vrouw hebt gedaan hihi. Jongens bedankt en tot volgend jaar. Groetjes An en Jolanda uit medemblik xx


Hallo,

Weer twee prachtige routes uitgezet! Enorm genoten van de routes. Perfect dat de 30km om 8u al mocht starten! Hoop er volgend jaar weer bij te kunnen zijn.

Jolanda ( A’foort)

2010

Met heel veel plezier mijn 5e Amersfoortse Tweedaagse voltooid. Met name de nieuwe routeonderdelen op vrijdag vond ik erg plezierig. De organisatie was in alle opzichten wederom dik voor elkaar. Graag tot 24 juni 2011 !

Paul Loven – Baarn


Hallo tweedaagse van Amersfoort, zoals altijd was de route weer fantastisch. Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende deelnamen.
Jochem


Ik heb weer genoten van de wandeltocht, het was de vijfde keer op rij.
Ondanks dat waren er weer leuke nieuwe stukken toegevoegd.
Complimenten voor de organisatie, voor het laatste stuk, waar men kon kiezen uit een licht of zwaar parkoers.
Wat ik ook erg prettig vond, dat de 30 km een half uur eerder mocht beginnen, kon ik de tweede helft van het voetballen nog net even zien.
Wat dan wel weer jammer was,dat het bij de finish erg rustig was.
Bedankt en tot volgend jaar. Rob


Organisatie en alle medewerkers van de Amersfoortse 2daagse ;

Complimenten voor opnieuw een zeer geslaagde 2daagse 2010. Opnieuw waren er deze editie verassende wijzigingen in het parcours aangebracht. Ook lof voor de aanpassingen in start en finishtijden, een heel groot compliment als organisatie krijgt u van mij voor het volgende; zaterdag ter hoogte van de Zeisterweg , in het bos op weg naar rustplaats Bergzicht passeerden wij een wandelaar op leeftijd in ( fysieke ) problemen. Deze meneer voelde zich echt niet lekker en met nog enkele andere wandelaars in de buurt constateerde wij dat hulp geboden was. Direct hebben wij ter plaatse jullie organisatie gebeld. Mark mijn wandelmaat bleef bij de wandelaar in kwestie achter ter ondersteuning. Na ons telefonisch contact waren jullie BINNEN 15 minuten met een auto ter plaatse, op een echt niet direct makkelijk te vinden plek in het bos, om assistentie te verlenen ! Klasse en enorm bewonderenswaardig. Wij hopen dan ook dat het verder goed is gekomen met deze wandelaar. Op start en finish terrein was alles ook weer, net als voorgaande jaren, perfect georganiseerd. Zaterdag had de muziek van ons nog wel even langer mogen blijven doorgaan, het was reuze gezellig en met vele bleven wij gezellig “plakken “. Nogmaals beste mensen, allemaal weer hartstikke bedankt en tot volgend jaar !

Fred van der Horst – Spijkenisse


Beste organisatie,

Weer erg genoten van mijn 6e Tweedaagse! De parcourswijzigingen zijn mij goed bevallen. Ook het brilliante idee om de lopers op de tweede dag te laten kiezen voor het stukje heide of toch maar over de weg vind ik geweldig! Jammer van het weer maar daar tegen is geen kruid gewassen!

Bij de finish wordt het steeds gezelliger, het feest steeds leuker.

Graag tot volgend jaar! W il Zeebregts


Als trouwe deelnemer aan de Amersfoortse Tweedaagse wil ik U ook dit jaar weer bedanken voor de mooie wandeldagen. Ook wil ik de vele vrijwilligers bedanken die zich weer fantastisch hebben ingezet ! De eerste dag was weer prachtig met wederom de erg mooie route over de Vlasakkers en ook vond ik het leuk dat er nieuwe stukken in zaten in de omgeving van Soest; wat is het toch mooi om daar te lopen tussen al die bossen ; ook op de tweede dag vond ik het parcours erg fraai ! De vele oranje uitgedoste wandelaars gaven deze dag nog een extra speciaal tintje; bij Bos en Heide kon ik tevens nog naar het Nederlands elftal kijken en met die overwinning op zak was het laatste stukje naar de finish een makkie.

Ook het stuk door het zand en de heide waar je de keuze had tussen wandelen over de weg of door de natuur was erg mooi en iedereen had nu zelf de keuze over welk parcours men wilde nemen. Perfect geregeld dus !

Met vriendelijke groet, Rogier ten Hoven uit Scherpenzeel


Prima tocht alweer. Beide dagen zeer mooie routes (dag 1 was overigens mooier dan vorig jaar). Complimenten dat jullie rekening houden met opmerkingen van wandelaars. De beschikbare tijd was meer dan vorig jaar en er was en voor het wat zwaardere stuk op dag 2, een alternatief uitgezet voor de wandelaars die het liever wat rustiger aan moeten of willen doen. Ondanks dat ik wel voor het zwaardere maar ook veel mooiere stuk heb gekozen, is het goed om eens te merken dat er door ‘n organisatie wel naar de opmerkingen wordt geluisterd. Hulde daarvoor. Prima tocht dus en onbegrijpelijk dat jullie zoveel minder deelnemers hadden dan voorgaande jaren. Hebben dus een heleboel wandelaars een heleboel gemist. Tot volgend jaar.
Voor wat foto’s verwijs ik naar mijn web-loghttp://wandelaar.punt.nl .
Fred


 

2009

Ik liep dit jaar voor het eerst mee. Het weer was goed de tochten waren goed te doen. De tweede dag was wel zwaar door dat mulle zand maar de natuur was er mooi. Je komt in gebieden waar je anders nooit komt. Ik wil ook alle vrijwilligers bedanken voor de goede zorgen die ze geven. Volgend jaar loop ik weer mee.

Groetjes Céline Jumelet


Als trouwe deelnemer aan de Amersfoortse Tweedaagse wil ik U ook dit jaar weer bedanken voor de mooie wandeldagen. Ook wil ik de vele vrijwilligers bedanken die zich weer fantastisch hebben ingezet ! De eerste dag was weer prachtig met de erg mooie route over de Vlasakkers en ook op de tweede dag vond ik het veranderde parcours erg leuk! Bij de finish kregen we de mooie mok mee die ons zal blijven herinneren aan de geslaagde 60 e editie van 2009 !

Met vriendelijke groet,

Rogier ten Hoven uit Scherpenzeel


Anderen hebben al genoeg verbeterpunten, (opbouwende) kritieken of wat al niet meer zei geleverd. Als 1 van de 2 deelnemers van het enige 2-koppige gemengde marinedetachement die de 60ste 2-daagse heeft volbracht kan ik niet anders zeggen dat het een prachtig georganiseerde tocht is geweest. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en oude vrienden/oud-collegae teruggezien.

Chapeau voor de organisatie die niet zonder de super-vrijwilliggers kan. Ik heb samen met het andere lid van het marinedetachement daar waar wij konden die mensen ofwel een hart onder de riem gestoken voor hun werk en waar wij konden (ze waren namelijk razend populair bij diverse wandelaars) een zgn. stressbootje uitgedeeld.

Misschien tot volgend jaar, het 2-koppige marinedetachement van de SMVBO Margret Bleker-Roozendaal en Mark Siemelink.

Met vriendelijke groet,

Mark C.J. Siemelink  AOOLDA

Coördinator Facilitaire Dienst  SMVBO


Hebben jullie ook zo genoten van de goede en mooie routes?
Ik wel, zelfs met flinke bloedblaren (al na 15 km op vrijdag) heb ik, dankzij de goede verzorging van de EHBO (vooral Teus), de tocht kunnen uitlopen.
En ja, door het mulle zand was zwaar de tweede dag maar wel in een mooie omgeving.
Ik vind dat de organisatie van de tweedaagse een pluim verdient voor het uitzetten van de routes. Kleine en mooie wijzigingen in de routes zijn prima gedaan.
Ach en na een paar dagen ben je weer van de pijn af en kan je terugkijken op een mooie wandeltocht.
Tot volgend jaar (hopelijk dan weer zonder blaren).
Groetjes Tineke.

Dit jaar voor de 4e keer de 40 km. van de Amersfoortse 2daagse gelopen. Mijn complimenten voor de prachtige route’s deze keer. De organisatie heeft prima werk verricht. Zeker de tweede dag was echt genieten. Het stuk op de Leusderheide moet erin blijven!

Agaath.


Graag willen wij de organisatie bedanken voor de perfect georganiseerde 60 etweedaagse. De mooie parkoersen en de prima verzorging van met name de verkeersregelaars zijn al jaren (13e keer deelgenomen) bij ons bekend en zijn ook nu weer bevestigd. Dus of jullie het nu leuk vinden of niet: volgend jaar zijn wij weer van de partij.

Toch nog even een puntje van kritiek waarvan wij hopen dat jullie dit kunnen ombuigen tot een verbeterpunt.

De 12 voorgaande keren hebben wij de 40 km gelopen waarbij wij de laatste jaren gebruik hebben kunnen maken van de parkeervoorziening (ijsbaanterrein) naast de start. Dit jaar zijn wij terug gegaan naar de 30 km en reden weer in vertrouwen Amersfoort binnen, nu zelfs voorzien van prachtige gele verwijsborden naar het parkeerterrein. Misschien waren die er vorig jaar ook al maar nu vielen ze ons in ieder geval in positieve zin op. Erg teleurstellend was het wel om vervolgens bij het parkeerterrein een gesloten hek te vinden. Het resultaat is dan dat wij meer dan een kwartier op zoek geweest zijn naar een geschikte parkeerplaats. Wij vragen ons af of dit nu optimaal geregeld is. Als er verwijzingen zijn naar een parkeerplaats dient die parkeerplaats er ook te zijn. Is er onvoldoende ruimte dan dient dat naar onze mening op de verwijzing tot uitdrukking te worden gebracht.

Nog beter zou het zijn om als organisatie naarstig op zoek te gaan naar alternatieven. Het viel ons b.v. op dat het grasveld naast het ijsbaanterrein nog leeg was. Verder zou er met scholen en/of bedrijven overlegd kunnen worden, zeker voor wat de zaterdag betreft, om van de aldaar aanwezige parkeerplaatsen gebruik te mogen maken. Nu hebben wij zaterdag een parkeerterrein bij de school gezien dat met een roodwit lint afgeschermd was. De reden daarvan ontging ons geheel omdat scholen normaliter zaterdag niet in bedrijf zijn. Wellicht nog beter zou zijn om te kijken naar een groter parkeerterrein aan de rand of buiten de stad en vanaf daar pendelbusjes in te zetten. Defensie en/of politie zijn wellicht bereid om hieraan medewerking te verlenen. Per slot van rekening zagen wij een aantal van die busjes op diverse plaatsen langs het parkoers staan.

Wij hopen dat u hier wat aan hebt. De 30 km lopers hebben naar onze mening evenveel rechten als de 40 en de 50 km-lopers.

Met vriendelijke groeten, Mieke en Ronald de Waal

Homepage www.remdewaal.nl


 

Na veel negatieve reacties gelezen te hebben over het mulle zand bij de Leusderhei, wil ik even zeggen dat ik dit juist één van de mooiste stukken vond van de route! Het loopt zwaarder dan asfalt, ,maar zo veel mooier dan allemaal lange rechte wegen, die eindeloos lijken als je vermoeid bent. Kijk maar naar de Apeldoornse 4-daagse, dat gaat ook vrijwel alleen maar door de natuur heen en daar klaagt bijna niemand over het mulle zand enz. Wat mij betreft; volgend jaar dit gedeelte weer erin !! En complimenten voor de organisatie die dit gedeelte in de route heeft opgenomen!

Hans, Amersfoort


Organisatie, bedankt voor weer een top 2-daagse het was voor mij als 40 km loper prima te doen, het laatste stuk door de duinen vond ik wat minder , maar iets te zeuren hoort er bij, maar al met al weer een prima 2-daagse. Alle lof voor het rustpunt de vlasakkers daar begrijpen ze hoe ze met de aantallen wandelaars om moeten gaan, dat is bij een paar anderen veel minder. Verder zou ik wat doen aan de starttijd van de 50 km , laat die mensen minstens een uur eerder starten als de 40 hebben ze wat meer tijd om te rusten das ook belangrijk. Maar al met al was het uitstekend georganiseerd veel hulde voor al jullie vrijwilligers, ik weet hoe moeilijk het is om ze bij elkaar te krijgen, mede door hun enthousiasme was deze tweedaagse weer een succes en ik ben blij dat ik niet naar Alkmaar gegaan ben. Mijn foto’s en verslag staan op mijn site

www.deoudnaut.nl

Groeten en tot volgend jaar. de route bouwer van de W.S.V. Wieringen.

Bill.


Samen met mijn broer heb ik voor de eerste keer de Amersfoortse Tweedaagse gelopen. Ik vond de routes erg leuk. Dat er zo af en toe een flinke uitdaging in zat is wel leuk. Los zand, flinke boomwortels en af en toe een heuveltje. Wat ik nog wel graag wil melden is dat ik het ook helemaal eens ben met het commentaar op de start en finishtijd van de 50 km. Verbetering voor volgend jaar is 50 km 05.00 uur starten en de andere afstanden om 07.00 uur. Dan komen alle afstanden tegelijk binnen en dat is gewoon veel leuker. Voor de rest vond ik het een ontzettende leuke wandeltocht.

Anja Dijkhuizen


De commentaren hier over de route van de 2e dag zijn vaak negatief, zeker over dat zanderige stuk over de heide. Dit is echter volkomen onterecht. Deze tweedaagse staat juist door het hele land erom bekend dat er veel onverharde delen in de routes zitten. Als je dat niet wilt of als je dat niet aankunt, dan moet je hier niet komen lopen. Kom je toch, dan moet je niet zeuren dat het wat zwaar was. Want dat was het de tweede dag uiteraard wel. Maar so what? Het was van een ongekende schoonheid. Een uitstekende keuze weer van de organisatie. En slecht voor jonge aanplant? Ik denk dat dat wel meevalt. De natuur kan heel wat hebben. Gelukkig bleek de overgrote meerderheid van de medewandelaars de route wel te kunnen waarderen, gelet op de opmerkingen onderweg van hen. Alleen jammer is altijd, dat het bijna alleen de klagers onder de wandelaars zijn die een reactie achterlaten op internet. Positieve geluiden hoor je verhoudingsgewijs veel minder. Het enige probleem waar de meerderheid zich in zal kunnen vinden is de beschikbare tijd voor de 50 km. Dat zou meer moeten zijn. Het liefst door het één uur later sluiten van het startbureau, dus om uiterlijk 18:30 in plaats van de huidige tijd. Het vervroegen van de begintijd is niet altijd handig vanwege reistijden etc, waardoor een groot aantal wandelaars daar geen voordeel van zou hebben. Organisatie: hartelijk bedankt voor deze mooie routes en ga vooral zo door!! Hopelijk tot volgend jaar.

Groet, Fred de Zwaan

2008

Helaas voor de eerste keer pas gelopen bij jullie. Had ik veel eerder moeten doen. Een prima tweedaagse met bijzonder mooie routes. Het absolute hoogtepunt was het militair terrein op de eerste dag. Alleen daarvoor al was de hele tweedaagse de moeite waard. Maar ook de tweede dag was heel mooi met veel meer variatie in de omgeving dan op de eerste dag. En op beide dagen lekker veel onverhard.
Prima tocht met een prima organisatie.
Op http://wandelaar.punt.nl staan nog wat foto’s.

m.vr.gr. Fred

 

2007

Op 22 en 23 juni 2007 heb ik voor de 25e keer deelgenomen aan de Tweedaagse van Amersfoort. Na afloop kreeg ik naast de gebruikelijke medaille ook een boekje aangeboden, genaamd Amersfoort, een wandeling door de tijd. Wat een verrassing, wat een leuk gebaar. Ik was er helemaal beduusd van. Degene, die dit bedacht heeft moet wel veel van Amersfoort houden om het zo te promoten.

Met veel plezier was ik 25 maal van de partij. Door de jaren heen is er veel ten gunste veranderd aan deze wandeltocht. En dan wil ik met name de officiële rustplaatsen noemen. Werd daar in de jaren tachtig niet zoveel aandacht aan besteed, dit jaar hadden we ruime keus. Fantastisch. Want het leuke van wandelen is nog steeds het rusten. Gezellig hier en daar een babbeltje maken, dat is werkelijk genieten. Mijn grote dank gaat uit naar alle medewerkers van het organiserend comité, die gedurende 25 jaar er voor gezorgd hebben dat ik in Amersfoort onbezorgd kon wandelen. Vriendelijke en behulpzame mensen. Voorzitter Dijkstra, u kunt trots zijn op uw team. Wat mij betreft kom ik nog eens 25 jaar. Jeanette van Buuren, Zeist

2006

Wij willen even reageren op de Amersfoortse 2 Daagse. Wij vonden het in 1 woord GEWELDIG. Alles was prima geregeld en de sfeer was super. Het was de eerste keer dat wij deze tocht liepen maar we zijn zeker van plan om volgend jaar weer mee te doen. Er zullen best mensen zijn die hier of daar commentaar op hebben, maar die mensen zijn er altijd en een kleinigheidje hou je toch. Wij zijn zeer tevreden over de tocht en de organisatie en zullen het ook zeker andere mensen aanraden. Wij zijn er trots op om jullie medaille te hebben. Vriendelijke groeten, 2 meiden uit Voorthuizen.

1998 Ieder jaar slaagt het Organisatiecomité er weer in om er een happening van te maken. Zoals wij ook dit jaar weer hebben ondervonden. goed uitgezette parkoersen, rustgelegenheden tijden de tocht, heel veel natuurschoon en op sommige stukken parkoers is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. De parkoers uitzetters van de Tweedaagse zorgden ook dit jaar voor nieuwe stukken parkoers. Deze Tweedaagse is tevens een goede training voor de Vierdaagse. en of je dan in Apeldoorn of Nijmegen loopt of beide. Tijdens deze Tweedaagse heerst er hier ook een optimale sfeer. Op vrijdagmorgen was het een drukte bij de inschrijftafels, vóór- en ná inschrijvers. Maar het lukte het Organisatiecomité om iedereen op tijd te laten vertrekken. De koffierust op vrijdag 19 juni na ongeveer 5 km had het razend druk voor degenen die behoefte hadden aan een bak koffie. Nadien ging de route door de bossen Korte Duinen – Lange Duinen en het altijd mooie Landgoed Pijnenburg. De rustplaats was, zoals vorig jaren, weer bij voetbalvereniging Hees. Door het goede wandelweer kon je heerlijk buiten zitten. De tomatensoep smaakte dan ook voortreffelijk. Onze wandelvriendin Letty Hamer, die voor de eerste keer meedeed aan deze Tweedaagse, vond het wel zwaar. Vanaf de rust was het echter een peulenschil naar de finish. We liepen 30 km en gingen met de trein 1e klas weer naar Utrecht. De zaterdag gingen we vol goede moed op pad en ook nu scheen er een zonnetje. De route ging naar Woudenberg. Hier kon je rusten bij de Valleiruiters. we gingen echter door. Bij het Henschotermeer namen we wel een rust voor een glaasje en een broodje. De route was ook deze dag heel mooi. Door het warme weer gingen we nog een tweede rust nemen in restaurant Bos en Heide. Moe, maar zeer voldaan kwamen we dan ook op Sportpark Nimmerdor terug. Na een poosje naar de muziek van een bandje te hebben geluisterd, met een heerlijke verfrissing en het Organisatiecomité te hebben gecomplimenteerd met deze voortreffelijke Tweedaagse van Amersfoort gingen we huiswaarts. Hellen en Carel Commu.

1997

Ondergetekende was de gelukkige om de Tweedaagse in Amersfoort bij te wonen als Bondsofficial. Op zaterdagmorgen vroeg uit de veren, want anders was er geen parkeerplaats meer in de buurt. nou, bij aankomsr was er al niets meer te vinden aan een plek, groter dan 1 meter in het vierkant. Aangezien dit de eerste keer was, dat ik dit gebeuren ging meemaken, waren de verhalen dus echt niet overdreven. Bij de start aangekomen stond iedereen keurig achter het hek, bij andere tochten wordt je soms tegen de muur plat gedrukt. Ik laat me dan ook altijd extra verzekeren als Bondsman. Gelukkig was de stemming bij de deelnemers uitmuntend en dat kwam vooral door de mensen voor het hek. Kwinkslagen vlogen over en weer: “Wytse, verhuur je ook fietsen? Je start zo laat, ik red het niet”. “Henk, ze verkopen bij de Hema klokkies die de tijd beter aangeven dan dat klokkie van jouw, zeker op de rommelmarkt gekocht”? “Nou, volgend jaar loop ik die twee dagen in één keer, hoef ik zaterdags niet meer voor het hek te staan”. “Hé, mensen, opgelet, de tandartsen staan klaar met de tang, we gaan met weekeind verlof”. Het hek gaat open, tot mijn verbazing geen gedrang, keurig gedrag van zoveel mensen. Iedereen krijgt in zijn startkaart een knipje. Ook hier weer allerlei opmerkingen: “Dames, heeft u al een gaatje? Zonder gaatje geen medaille” “Controleur, heeft u mijn broer gezien?” “Nou, mevrouw, hoe ziet hij er uit? Net als u?” “Ja”. “Oh, dan heb ik hem niet gezien”. Met een dergelijk start gaat men welgemoed op pad en kan het al haast niet meer stuk. Ben met de samenstellers het hele parcours langs geweest. Met deelnemers gesproken en niets dan lof. De rustplaatsen onderweg, goed verzorgd. Terug op het terrein kraampjes, een haringkar, muziek, enz. Iedereen in goede stemming en zere voeten zijn bij een dergelijk ontvangst zo vergeten. Ik heb het draaiboek gelezen, wat een organisatie, maar wat is men op elkaar ingespeeld. Ik denk dat iedere wandelaar/ster in Nederland dit toch minstens éénmaal in zijn of haar wandelleven moet meemaken. Ik hoop dat er volgend jaar weer een Bondsofficial aanwezig moet zijn, dan houd ik mij aanbevolen. Comité Amersfoortse Tweedaagse, bedankt en ik denk ook door de wandelliefhebbers/sters van gezonde en vrolijke wandelsport. Wim Kok

1995

Op vrijdag en zaterdag 24 juni 1995 werd voor de 46e maal de Amersfoortse Tweedaagse georganiseerd. Aan dit wandelevenement hebben bijna 1.700 betalende deelnemers deelgenomen. De wandelaars voor dit evenement komen uit alle delen van ons land en dat wil wat zeggen. Het weer op beide dagen was uitstekend en zorgt voor een prima stemming. Ook dit jaar hadden de parkoersbouwers weer een nieuw stuk parkoers uitgestippeld en wel voor de zaterdag. dit nieuwe stuk parkoers (met name voor de 30km) is zeer positief ontvangen. Dit laatste concluderen we uit de zeer veel lovende woorden die we als organisatiecomité van de wandelaars hierover kregen. Dat de Tweedaagse geen gemakkelijke tocht is en dat je echt niet zonder de verzorging van de EHBO kunt, is wel gebleken. De EHBO-ers vertelden dat zij het dit jaar extra druk met het behandelen van de wandelaars hebben gehad. Waar dit aan heeft gelegen konden zij ook niet verklaren. Naast de gebruikelijke muzikale happening op de zaterdagmiddag was er tijdens deze Tweedaagse nog een feestelijke festiviteit. De Huldiging van het 5.000 lid van de SGWB. Want onder de deelnemers bevond zich het 5.000ste lid van de SGWB t.w. J.v.d.Broek uit Driebergen. Dit 5.000ste lid werd na afloop van de Tweedaagse door de voorzitter van de SGWB toegesproken en er werd hem door de voorzitter, namens het bestuur, een bloemetje en een cadeaubon aangeboden. Schrijver onbekend  De Amersfoortse Tweedaagse 1994 is weer voorbij. Het evenement was ook dit jaar weer een succes. De weergoden waren de organisatie ook dit jaar gunstig gezind. Dit bleek ook wel aan de vele inschrijvingen die men aan de start moest verwerken. Het organisatiecomité had hier goed op ingespeeld. Men had er een extra inschrijfbureau bij geplaatst en er was ten opzichten van andere jaren weinig oponthoud. Er hadden zich voor de deelname aan deze Tweedaagse maar liefst 1.743 personen laten inschrijven. Hieruit blijkt dat de Tweedaagse nog steeds de grootste tweedaagse tocht in Nederland is. Aan het organisatie comité wordt steeds maar meer gevraagd of men tegen administratiekosten voor één dag kan deelnemen. Het antwoord is neen! Het is een tweedaagse tocht en het blijft een tweedaagse tocht. Het organisatiecomité heeft ook dit jaar weer getracht een nieuw stuk parkoers uit te zetten en is daar wederom in geslaagd. Op de zaterdag is het de parkoersbouwers, na verscheidene malen overleg gepleegd te hebben met diverse instanties, gelukt het parkoers over een stuk natuurgebied van het Henschotermeer te laten lopen. Dit nieuwe stuk parkoers is door de deelnemers zo schitterend mooi gevonden, dat we proberen om dit stuk volgend jaar weer in het parkoers te betrekken en trachten, indien het mogelijk is, ook de wandelaars van de 30 km afstand er doorheen te laten wandelen. Uit de zeer vele positieve reacties die wij na afloop mondeling hebben ontvangen, alsmede de verschillende schriftelijke positieve reacties zoals: “Graag onze complimenten / dank voor de -andermaal- perfecte en plezierige wijze waarop de Amersfoortse Tweedaagse georganiseerd is. Graag ook weer in 1995!”, hebben wij nog steeds zin om dit evenement te organiseren. Alle positieve reacties doen het organisatiecomité goed. Want al de mensen (19) doen het als vrijwilliger en steken hier heel wat tijd in om het de wandelaar naar de zin te maken en dit laatste is niet altijd even gemakkelijk. Het organisatiecomité Amersfoortse Tweedaagse.

1992 
Wat is dat toch, dat er zoveel wandelaars naar Amersfoort toekomen? Dat kan veel oorzaken hebben. De één wil zich waar maken, de ander doet het voor de natuur, maar de meeste doen het als laatste training voor de Vierdaagse van Apeldoorn of Nijmegen. Juist voor de training is dit een zeer geschikte tocht. Het is mooi wat de natuur betreft, zo rond Amersfoort. de eerste dag via “De Vlasakkers” naar de uitgang van de Bernhardkazerne en door het bosgebied aan deSoesterzijde. Langs het vliegveld Soesterberg terug (waar de geluidshinder nogal hevig was) naar Amersfoort. De tweede dag liepen we door het voor velen van ons bekende gebied van “De Treek” (een schoonheid in de natuur). Voor de 40 km liepen we een nieuw gedeelte naar Woudenberg, zeker geen slechte wijziging. Voorheen dwars door Woudenberg langs de verkeersweg, nu binnendoor. Ook hier geldt een pluim voor de organisatie. Na rust richting austerlitz en via het fietspad van de Traay en langs de Leusderheide weer naar de Trekerweg. Ook hier een wijziging aan het einde. We liepen het Leusdense pad. een en al zandpaden, hetgeen voor velen doorzetten betekende. Maar een erg goede training! Al met al een zeer gevarieerde Tweedaagse met leuke en goede wijzigingen. De organisatie kan terug zien op een geslaagde 43e Amersfoortse Tweedaagse. E.J. Bruinekool
1991 
Op 21 en 22 juni j.l. werd voor de 42e keer deze Tweedaagse georganiseerd. Gezien het aantal vóórinschrijvingen hield het Organisatie Comité er rekening mee, dat er vóór de start nog vele wandelaars zich wilden laten inschrijven en dit laatste bleek juist te zijn (674 !). Het O.C. had voor de eerste dag over alle drie afstanden een nieuw parkoers uitgezet. Dit bleek een enorm succes, gezien de vele positieve opmerkingen die het O.C. van de deelnemers te horen kreeg. De eventuele kleine knelpuntjes zal men trachten te verbeteren. Naast dit mooie parkoers, wat voor een groot gedeelte niet voor gemotoriseerd vervoer toegankelijk was, waren de weergoden ons ook deze dagen gunstig gezind. Droog en prachtig weer. Op de eerste dag werden de wandelaars ook nog getrakteerd op een “tussendoortje”, beschikbaar gesteld door VERKADE. Ook dit jaar was de Tweedaagse weer internationaal. Er deden wandelaars uit Engeland, Amerika, Duitsland en zelfs uit Australië (Sidney) deel aan dit evenement. Naast de buitenlandse deelname blijkt bij de Nederlandse wandelaars deze meerdaagse tocht bekend te geraken. Het deelnemerstal (1.605) aan deze tocht is met maar liefst 304 deelnemers gestegen t.o.v. 1990. Op de tweede dag werden de wandelaars, evenals vorig jaar, bij binnenkomst onthaald met muziek. De muzikale verwelkoming werd verzorgd door de Tamboers van de Intendance Koninklijke Landmacht en de muziekkorpsen van Bernhard en Juliana uit Amersfoort. Het O.C. hoopt de eventuele kleine tekortkomingen volgend jaar verholpen te hebben en hoopt u in 1992 op vrijdag 26- en zaterdag 27 juni als deelnemer te kunnen verwelkomen. Schrijver onbekend